Deeper learning: descobreix les 6 competències clau de l’aprenentatge profund

  • Data 13/11/2017

Les “noves” pedagogies no són únicament estratègies metodològiques, són eines de transformació educativa capaces d’accelerar l’anomenat aprenentatge profund. Per això durant el proper Camp Base tractarem aquesta tendència global que cada cop té més presència al territori català. 

Però.. què és el Deeper learning? Literalment traduït com “aprenentatge més profund” és un enfocament educatiu que té com a objectiu potenciar 6 competències tant dins com fora de l’aula: el domini de competències bàsiques, el pensament crític, el treball col·laboratiu, la comunicació efectiva, l’aprenentatge autodirigit i una mentalitat acadèmica positiva, és a dir, un alumnat confiat en les seves pròpies capacitats i que veu la rellevància de la feina que desenvolupa a l’escola. Per tant, un centre educatiu que segueix aquest enfocament organitzarà la seva vida escolar vinculant els aprenentatges a l’entorn proper i a reptes i problemes reals.

Entenent que aquests són objectius àmpliament compartits per gran part la comunitat educativa, però sovint difícils de portar a terme, dedicarem el proper Camp Base a entendre què és i com desenvolupar un aprenentatge més profund, endinsant-nos en les diferents característiques del Deeper learning i el seu potencial; i en allò que passa a les aules quan aquest es produeix. 

Per fer-ho, comptarem amb la presència d’en Boris Mir, professor d’educació secundària i membre de l’equip d’Escola Nova 21, i amb el testimoni de tres experiències de centres educatius  amb les que podrem veure com l’alumnat viu la transferència dels aprenentatges, amb la voluntat d’aplicar el que s’ha après en una àrea temàtica a situacions noves.

Comptarem amb:

  • Sandra Gallardo, directora de l'Escola Pepa Colomer del Prat del Llobregat.
  • Blanca Amengual, professora de 3r d’ESO de ciències, Projectes CTM i coordinadora de projectes de l'Institut Escola Les Vinyes de Castellbisbal.
  • Judit Escoda, mestra i tutora de 6è de primària de l'Escola La Maquinista de Barcelona.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar