Educació en xarxa i xarxes educatives: del paradigma a la realitat - Mireia Civís i Jordi Longàs

  • Data 26/06/2019

La resolució de bona part dels reptes educatius que es plantegen en el territori (fracàs escolar, abandonament, absentisme, segregació...) passa necessàriament pel treball en xarxa entre centres educatius, professionals de diferents àmbits o entre serveis i recursos de diferents administracions. Tenim a casa nostra experiències (com els Plans Educatius d’Entorn o Projectes Educatius de Barri) que mostren efectes positius en termes de cohesió social i equitat educativa. Aquestes experiències, però, no han rebut el suport necessari per part de l’administració educativa o local, el que ha provocat que el desplegament hagi estat molt desigual i poc sostenible arreu del país. Això genera inequitats entre territoris i col·lectius.

Jordi Longàs i Mireia Civís professors de la URL-Blanquerna, desgranen les implicacions d’aquest repte i proposen solucions basades en la coresponsabilitat i el lideratge local.

Aquesta contribució recull els continguts principals del capítol dels mateixos autors a “Reptes de l’educació a Catalunya. Anuari 2018

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar