Formació LECXIT: La dinàmica de les sessions de lectura amb Marc Alabart

  • Data 18/09/2020

LECXIT és un programa educatiu que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora mitjançant el suport individualitzat que ofereix una persona voluntària. Des del programa tenim el repte de garantir que tot l'alumnat finalitza l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que no els priva del seu desenvolupament educatiu i social.

El voluntariat esdevé, així, un dels agents principals del programa i és per això que cal assegurar-se

que disposa dels coneixements, recursos i acompanyament necessaris per a poder desenvolupar el seu rol de forma positiva i gratificant.

La formació inicial - prèvia a que comencin amb la seva tasca de mentoria - i continuada - una

vegada ja iniciat el projecte - resultaran fonamentals per garantir que duguin a terme favorablement el seu rol d'acompanyament lector.

La formació del voluntariat LECXIT està dividida en 3 càpsules formatives: la mentoria, les sessions LECXIT i les activitats de lectura. Aquesta segona càpsula formativa tracta sobre la dinàmica de les sessions LECXIT de la mà de Marc Alabart, mestre responsable de la biblioteca escolar especialista en literatura infantil. La càpsula formativa aprofundirà amb dos aspectes fonamentals de les sessions: Com és el primer dia del LECXIT? Quins són els moments d'una sessió LECXIT?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar