LECXIT: la conferència incomprensible

  • Data 19/03/2020

La Fundació Jaume Bofill impulsa, des del 2012, el projecte Lecxit amb l'objectiu d'incrementar l'èxit educatiu a partir de la millora de la comprensió lectora de l'alumnat de 4t a 6è de primària. Tot i que l'escola ensenya a llegir, 1 de cada 7 infants a Catalunya, quan acaba l'educació primària, té un nivell baix de competència lectora i per tant no entenen allò que llegeixen. No disposar d’un nivell comprensió lectora adequat no només és un factor que pot conduir al fracàs escolar, sinó que també els priva d'accedir a la cultura i de desenvolupar-se com a ciutadans.

Amb la campanya #comprendrelavida fem una crida al compromís de famílies, espais comunitaris, biblioteques, entitats i activitats extraescolars per garantir oportunitats de comprensió lectora a tots els infants de primària.

En el marc d'aquesta campanya, el passat 7 de febrer vam fer una acció de càmera oculta a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull destinada a promoure el dret dels infants a disposar de la comprensió lectora necessària per assolir l'èxit educatiu i social. 

Aquesta acció ha consistit a introduir un professor fals a realitzar una classe de didàctica de la llengua a futurs mestres d'educació infantil. Durant la classe, el professor fa referència a contes populars dient quelcom radicalment diferent i provocant, d’aquesta manera, el desconcert dels estudiants.

El vídeo recull la cara de sorpresa de l'alumnat i explica que aquesta acció forma part de la campanya Lecxit per explicar els efectes que implica no disposar d’una bona comprensió lectora. 

Fitxa tècnica: Agència de publicitat: www.sherpa.agency / Productora: Sunomono films

http://www.lecxit.cat

http://www.comprendrelavida.cat

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar