Classe inversa, entorns personalitzats d’aprenentatge, treball globalitzat i més
Aquest seminari obert pretén aportar reflexions, debats i iniciatives sobre què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyaments.
Quines preguntes ens hem de fer i quines decisions cal prendre en relació amb els temes (dirigits o autònoms), els continguts (formals o aplicats), els recursos (tancats o oberts), els productes (expositius o interactius) i les evidències d’aprenentatge (sumatives o dinàmiques)?
Al seminari es podran conèixer tres propostes específiques que segueixen aquest enfocament i que exemplifiquen el tema:
- Treball per projectes: de la mà d’en Toni Otero, mestre i cap d’estudis de l’Escola l’Arenal de Llevant de Barcelona.
- Itineraris personals d’aprenentatge: per part d’en David Atzet, professor i director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.
- Classe inversa: de la mà de l’Elena Ojando, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull).
Els assistents podran participar activament en el debat i podran aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com situar l’alumne al centre de l’aprenentatge.
La trobada estarà dinamitzada per Ramon Grau Sánchez, professor de secundària i director de l'Institut Quatre Cantons del Poblenou, i membre del comitè científic d’Educació Demà.
Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.
@FundacioBofill #Edudema.