Què funciona en l’orientació de l’alumnat? Evidències internacionals - Sandra Escapa

  • Data 04/06/2020

Entrevista a Sandra Escapa, professora de la Universitat de Barcelona i de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull, i co-autora de l’informe ”Quin impacte tenen els programes d’orientació i assessorament en els alumnes” (col·lecció Què funciona en educació, n.12)

Sandra Escapa destaca que els programes d’orientació que funcionen millor són aquells que s’adapten a les necessitats de cada etapa educativa: mentre els programes de guia curricular són més efectius a secundària, els serveis de resposta (que funcionen a demanda de l’alumnat) ho són més a primària. Així mateix, els programes més efectius combinen l’atenció individual amb la grupal, i compten amb una figura referent d’orientador/a, amb formació específica per a aquesta tasca.

L’entrevista va ser realitzada a Barcelona el 24 d’octubre de 2018, en el marc de l’acte “Orientació i assessorament en l’àmbit educatiu: com millorar les estratègies d’èxit de l’alumnat?”.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill com a part del projecte “Què funciona en educació”, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

#EduEvidències

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar