Quines són les competències que s’aprenen en el lleure educatiu?

  • Data 06/05/2019

Des d’Educació 360 hem volgut respondre aquesta pregunta i ho hem fet amb l’elaboració de la publicació Competències per a la vida en el lleure educatiu. La presentarem el proper 7 de maig, a la Sala d’actes de Rosa Sensat (Avda. de les Drassanes 3, Barcelona) i ja t’hi pots inscriure! Tots els assistents rebran un exemplar de la publicació.

Presentació i diàleg

Per a conèixer millor la publicació i debatre sobre els seus continguts, hem dissenyat un acte amb dues parts molt diferenciades.

D’una banda, aprofundirem sobre els continguts de la publicació amb la presentació d’Àlex Muñoz, coordinador i redactor de la publicació i representants dels diferents moviments de lleure educatiu que han participat en la seva elaboració: Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Fundació Pere Tarrés, Fundesplai i Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària.

De l’altra, comptarem amb un interessant diàleg en el que abordarem els Reptes i connexions del lleure educatiu en la societat actual. El diàleg estarà conduit per Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara i comptarà amb la participació de:

  • Xus Martín, professora de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona
  • Txus Morata, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull
  • Eduard Vallory, president del Centre UNESCO Catalunya i director d’Escola Nova 21

Identificant les competències que transmet el lleure educatiu

La publicació que presentem identifica les competències transversals que infants i adolescents aprenen dins les activitats educatives més singulars del lleure educatiu. El marc referencial ha estat les macro competències definides per la UNESCO el 2018.

Multialfabetització

El document va dirigit, tant als diferents actors del món del lleure com a la resta d’agents educatius de la nostra societat amb la finalitat de sistematitzar, en clau d’aprenentatges competencials. També vol apropar-los i fer-los visibles, de manera especial, a les famílies i els equips docents de les escoles i instituts, prescriptors principals en la tasca d’orientació dels nois i noies en la seva vida més enllà de les aules.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar