Quins factors condicionen les transicions educatives i com s’hi pot treballar? - Queralt Capsada

  • Data 01/04/2019

Entrevista a Queralt Capsada, recercadora de la Universitat de Durham (Regne Unit), realitzada a Barcelona el 14 de febrer de 2019, en el marc de l’acte “Per la continuïtat més enllà de l’ESO: com avançar cap a una secundària postobligatòria per a tothom?”.

D’acord amb Queralt Capsada, tota política que vulgui afavorir les transicions educatives i la lluita contra l’abandonament educatiu ha de tenir present quins factors influeixen en les decisions sobre els itineraris formatius. Aquests factors són personals (habilitat, interessos i expectatives), familiars (aspiracions i motivacions de les famílies) i de sistema (tipus d’oferta postobligatòria disponible en el territori). Entre les principals accions a emprendre per millorar les transicions hi hauria: a) vocacionalitzar l’educació obligatòria; b) dissenyar dispositius i programes tripartits d’orientació, en què hi participin alumnes, famílies i professionals docents.

Aquest acte forma part del Cicle “L’educació a Catalunya: les apostes necessàries”, on debatem sobre les prioritats educatives del nostre país.

#PerQueApostem

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar