Sunanna Chand – Les ciutats com a xarxes d'aprenentatge connectat – El model Remake Learning

  • Data 20/10/2017

Debat d’Educació amb Sunanna Chand (http://www.debats.cat/ca/debats/les-c...), responsable d'estratègia d'innovació per l'aprenentatge del moviment Remake Learning des del 2015. Remake Learning, és una àmplia xarxa educativa formada per educadors i innovadors que, sense renunciar a la història i els elements singulars de la ciutat, treballen conjuntament per reimaginar i dissenyar el futur de l'aprenentatge i la seva aplicació amb solucions locals. 

Acte organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del MACBA. http://www.debats.cat, #debatseducacio

Síntesi d'idees

El 2007, un grup de docents de Pittsburgh comencen a reunir-se per reflexionar sobre com es pot analitzar l’aprenentatge dels alumnes en un món canviant, amb un gran pes de les tecnologies. Han constatat que no estan connectats amb els seus alumnes i que aquests estan sotmesos a molta informació.

La primera xarxa informal es va ampliant per la necessitat de conèixer diferents punts de vista i de buscar eines d’aprenentatge dins i fora de l’escola. Així neix Remake Learning. L’any 2017 la xarxa és formada per cinc-centes organitzacions entre museus, biblioteques, entitats sense ànim de lucre, universitats, empreses, emprenedors, artistes, polítics i especialistes en tecnologia, entre altres.

L’objectiu és aconseguir que l’aprenentatge sigui motivador, rellevant i equitatiu. Ha de tenir un alt component pràctic i també ha d’implicar les famílies. De fet, Remake Learning organitza cada cert temps trobades i dies de portes obertes perquè les famílies comparteixin les activitats d’aprenentatge.

  • Com és aquesta xarxa?
  • Com es passa d’un grup que fa reunions informals a l’ecosistema que és Remake Learning?
  • Com s’aconsegueix que els docents s’afegeixin a la iniciativa?
  • Com es fa per a crear estratègies d’aprenentatge personalitzades?
  • La tecnologia és molt important en aquest model. Però, quins errors es poden cometre en relació amb l’ús de la tecnologia?
  • Com s’ha aconseguit que les famílies considerin important l’aprenentatge en xarxa?
  • Cal que l’aprenentatge fora de les aules també tingui les seves credencials acreditatives?
  • És important tenir una marca?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar