Vídeo resum del Simposi sobre Canvi Educatiu

  • Data 28/03/2017

Vídeo resum del "Simposi sobre Canvi Educatiu” que va tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra i que proporciona una breu visió del conjunt del Simposi. Per a més informació: http://www.escolanova21.cat/  @escolanova21 #escolanova21  #SimposiEN21 

#fjb-pr-agenda

El Simposi sobre Canvi Educatiu va convocar una diversitat d’actors per a plantejar conjuntament el repte de la transformació del sistema educatiu. Basant-se en el concepte dels quatre pilars de l'aprenentatge de la UNESCO i la recerca de l'OCDE sobre com les persones aprenem, el debat del Simposi s’emmarca en la proposta pel canvi educatiu cap a un horitzó comú definit pel “Marc d'Escola Avançada”, construït a partir de quatre eixos interconnectats: 

  1. Un propòsit educatiu competencial, centrat en competències per la vida i una visió humanista de l'educació.
  2.  Pràctiques educatives basades en com les persones aprenen.
  3. Avaluació formativa que permet mesurar els assoliments competencials.
  4. Organització que impulsa l'aprenentatge, innovadora i oberta al seu entorn. 

En base a tot això, el programa Escola Nova 21 es proposa avançar en la conscienciació sobre la necessitat, possibilitat i urgència d'una transformació del sistema educatiu.

El Simposi, organitzat per Escola Nova 21, juntament amb la UNESCO i la OCDE, va fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen.  

La UNESCO, amb els seus informes sobre propòsit educatiu i el treball que ha engegat més recentment, Rethinking Learning in a Complex World, i l’OCDE, amb els treballs precedents sobre pràctiques d’aprenentatge i l’actual iniciativa d’estudi Innovative Pedagogies for Powerful Learning, aporten els principals marcs de referència sobre els quals desenvolupar el procés de canvi, i que Escola Nova 21 ha dibuixat sintèticament mitjançant el marc d’escola avançada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar