Viu el treball per projectes! Aprenentatge real sense fórmules màgiques

  • Data 15/05/2017

El diàleg entre el que passa dins i el que passa fora dels centres educatius és cada vegada més ric i complex. Aquesta conversa passa sovint per entendre que tot allò que succeeix a la vida real no es troba fragmentat ni en matèries ni en calaixos separats, sinó que es viu de forma global i holística.

El treball per projectes aposta per una forma d’aprenentatge interdisciplinària, basada en competències i oberta a la vida. Parteix de continguts integrats a partir de centres d’interès, la resolució de reptes o bé la resolució de problemes. Però és una moda o realment s’afiança com una eina de transformació dels centres educatius? Què en sabem? Existeixen les fórmules màgiques? Quines estratègies organitzatives de centre implica el treball projectes? Com modifica rols i responsabilitats? Com s’ha d’avaluar?

El proper Camp Base es presenta com una oportunitat per a reflexionar sobre els aspectes més qüestionats d’aquesta perspectiva i el canvi radical que pot suposar en la millora dels aprenentatges i la vida del centre. Ho farem de la mà d’experiències reals que ens ajudaran a posar les bases per l’acció adaptada a les nostres necessitats.

La trobada estarà dinamitzada per Fernando Hernández-Hernández, que forma part del grup de recerca Esbrina i de la xarxa interuniversitària Reunid. Acompanya processos de transformació en l'educació, en especial des de la perspectiva educativa de l'aprendre a partir de projectes d'indagació.

Com sempre, comptarem amb la participació de professionals que ens parlaran d’experiències reals i ens ajudaran a posar les bases per l’acció adaptada a les nostres necessitats:

  • Pepa Valls, coordinadora de Gestions Creatives, presentarà una proposta de treball per projectes del grau d’Educació Infantil de la Universitat de Lleida.
  • Iolanda Arboleas directora de l’Institut de Sils, exposarà l’experiència del treball per projectes en el context de l’Educació Secundària.
  • Lola Sánchez, mestra de l’Escola Riera de Ribes, parlarà d’una experiència innovadora a les aules d’Educació Infantil i Primària.

Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar