Educació 0-3 per a tothom

L’educació dels 0 als 3 anys és una etapa fonamental per l’adquisició d’aprenentatges i és especialment important per a aquells nens i nenes que a casa no poden comptar amb el suport educatiu de les seves famílies, per als quals l’escola bressol esdevé un recurs fonamental. La insuficiència de places, però, fa que siguin precisament els infants amb més necessitats educatives qui menys hi accedeixin. ,

Universalització de l'etapa 1-3

Avançar cap a la universalització de l’etapa 1-3 és una estrategia clau per reduir les desigualtat socials i educatives. Per tal d’estendre’n la cobertura pública i que tots els infants en situacions de pobresa o vulnerabilitat hi siguin admesos prioritàriament, “La legislatura de l’educació: Reptes i propostes per millorar l’equitat educativa” planteja estendre la dotació d’escoles bressol públiques en aquells entorns i municipis amb menor cobertura, una renda per càpita baixa i una població amb més dèficits formatius. Proposa també la cobertura gratuïta al conjunt d’infants d’1 any, començant per aquells que es troben en situacions més vulnerables (caldrien 24,4 milions d’euros anuals) i impulsar campanyes de sensibilització i activació de la demanda per atraure els col·lectius més vulnerables, a partir de mecanismes de detecció i derivació de les famílies des dels serveis socials.

En aquest recull de publicacions hi trobareu articles relacionats per obtenir més informació sobre l'educació 0-3. Consulteu-los i compartiu-los!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar