Acte en línia
Pot la biblioteca escolar esdevenir una eina clau per a l'equitat educativa? Pot la biblioteca escolar acompanyar la construcció de coneixement a partir de propostes de descoberta, creació i recerca? Pot impulsar iniciatives que afavoreixin l’acollida, la inclusió i la creació de comunitat? Pot la biblioteca escolar contribuir a construir una comunitat lectora habitada per lectors crítics? Quines solucions han ideat els 30 centres que han participat a la Biblio(r)evolució? Quins han estat els aprenentatges més interessants del procés de cocreació?
Per respondre aquestes qüestions, el dissabte 30 de juny de 2018 celebrarem una jornada on les escoles i instituts participants a la crida oberta Biblio(r)evolució compartiran experiències i aprenentatges del seu procés de reflexió sobre els nous usos de la biblioteca escolar. L’objectiu de la crida ha estat repensar els usos de la biblioteca escolar en tant que agent catalitzador del canvi i la millora educativa
Durant la jornada també comptarem amb Guadalupe Jóver, professora de Llengua i literatura de l'IES María Guerrero de Collado Villalba (Madrid) que parlarà sobre “Biblioteca escolar, equidad educativa y lectura crítica” . Posteriorment, a la taula "Els camins de la Biblio(r)evolució" diversos protagonistes de la crida:
Jaume Centelles -mentor-, Núria Gómez -mare de l'Escola Ponent de Granollers- i Carme Masip -professora de l'Intitut Tarragona-? reflexionaran sobre els aprenentatges i procesos de cocreació que han desenvolupat per potenciar les biblioteques escolars com agents de transformació educativa.
No us perdeu els vídeos, els pòsters i les reflexions dels 30 centres que han participat a Biblio(r)evolució. Els podeu trobar aquí