L'anàlisi de les tendències en l'àmbit educatiu i del lleure posen sobre la taula alguns canvis profunds en la manera com els infants i les seves famílies valoren i interactuen amb l'educació. La incorporació de les tecnologies a la vida quotidiana de les famílies i dels infants ha modificat els hàbits de consum i les seves pràctiques educatives i de lleure. Juntament amb una extensió de les possibilitats d'aprenentatge, s'observa una creixent reivindicació de l'educació motivant, aquella que connecta amb els interessos dels infants i joves, que valora la dimensió experiencial dels aprenentatges (moviment maker), la personalització i la seva dimensió lúdica (cultura del joc). En el temps del lleure, els estudis prospectius mostren famílies implicades en l'educació dels seus fills, amb dificultats per passar temps junts però amb desig o deleroses d'experiències compartides amb valor educatiu (colònies, sortides de cap de setmana, excursions, etc). Davant d'aquestes tendències emergents, com han de respondre els principals actors educatius?
Quines són les noves tendències de lleure i consum familiar? Quin potencial educatiu té el lleure familiar i quins espais caldria desenvolupar? Com influeix el lleure familiar en els hàbits educatius? Les noves maneres com les famílies valoren l'educació i el lleure, es traduiran en demandes a l'escola? Està l'escola preparada per a respondre aquestes expectatives de l'alumnat i les seves famílies? Fins a quin punt les escoles poden oferir experiències d'aprenentatge genuïnes i motivadores? Com aprofitar des de l'escola els aprenentatges que els alumnes fan fora de l'escola?
En aquest acte organitzat conjuntament per la Fundació Jaume Bofill i Kid's Cluster debatrem sobre aquestes qüestions. Us hi esperem!
Intervindran:
- Guillem Ricarte, director de Creafutur i autor de l'informe Tendències i reptes en productes i serveis d'educació i lleure (2014), encarregat pel Kid's Cluster.
- Coral Regí, directora de l'escola Virolai de Barcelona.
- Emma Cortés, Directora Expansió d'Encís i responsable del projecte Ergosum.
- un altre ponent pendent de confirmació
Mònica Nadal, moderarà l'acte.
Accés lliure i gratuït.