17/06/2020
18:00h - 19:00h

Com preparem el proper curs davant un escenari de nous confinaments?

El desenvolupament del tercer trimestre sense presencialitat ha fet que els centres educatius entressin sobtadament i de ple en un entorn digital com a única eina de comunicació i treball. Les circumstàncies han forçat a revisar continguts i activitats amb voluntat i hores de dedicació, tant pels centres que estaven avesats a l’aprenentatge digital com pels que no.

És possible que el curs vinent tinguem nous confinaments temporals amb posteriors fases de desescalada, provocats per nous brots o onades de contagi. Aquest possible escenari futur pot ser una oportunitat per posar en pràctica el que s’ha après d’aquesta experiència i per planificar el proper curs tenint en compte diversos escenaris de presencialitat i virtualitat.

La reflexió i el debat dels equips docents i directius dels centres esdevé essencial per afrontar-ho.

De quina manera podem gestionar aquests processos de debat i presa de decisions als claustres? Com ho han fet a altres centres? Com es prepara l’acció educativa perquè combini aprenentatge presencial i en línia? Si cal afrontar nous períodes de confinament, de quina manera assegurem les condicions mínimes necessàries a les llars de l’alumnat? Què s’ha de fer per acompanyar adequadament els alumnes més vulnerables socialment?

Per respondre aquestes preguntes, hem convidat en Boris Mir, professor d’educació secundària, perquè presenti un document de treball obert a noves aportacions sobre “Orientacions per a un escenari de possibles confinaments recurrents a escoles i instituts”. La Domi Viñas, directora de l’Institut Escola El Til·ler, i en Xavi Ros, director de l’Institut de Matadepera, ens explicaran com han afrontat aquests reptes als seus centres i debatran sobre el document d’orientacions. Conduirà la conversa la Liliana Arroyo, Dra. en Sociologia, investigadora de l'Institut d'Innovació Social (ESADE), especialista en transformació digital.

Aquest webinar forma part del projecte Obrim l’educació: per un país de noves oportunitats de la Fundació Bofill.

Altres

col·laboradors


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar