

Sabem que tancar la bretxa digital requereix molt més que repartir ordinadors i tenir accés a internet. Aquestes accions són necessàries, però no suficients, a l'hora d'abordar les desigualtats socials i digitals del nostre país.
Doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital. Actualment està centrada en l’impacte social de les eines digitals i les tecnologies emergents en àmbits com l’educació, el treball i la salut. Es defineix com a tecno-optimista i al llarg de la seva trajectòria ha participat en projectes nacionals i internacionals des de diferents àrees de la Sociologia, amb l'objectiu comú de comprendre els fenòmens socials i els seus efectes en l'esfera col·lectiva.
Combina la recerca i la docència amb la consultoria i la divulgació. Participa regularment en jornades i conferències, així com diferents òrgans consultius. És presidenta del Consell Científic de la Fundació BIT Hàbitat i membre del Comitè d’ètica de la UPC. Escriu a El Periódico, el Diari Ara i participa en programes de TV3 i RAC1. El 2020 va publicar el seu primer assaig, dedicat a l’experiència digital dels joves (Tu no ets la teva Selfie. 9 secrets que tothom viu però ningú explica. Pagès Editors).
Col·labora com a investigadora i docent de l’Institut d'Innovació Social d’ESADE, unitat de recerca que té com a objectiu reunir una investigació acadèmica de qualitat amb una transferència de coneixements que asseguri un impacte per a la transformació social.
Involucrats a la iniciativa
Sabem que tancar la bretxa digital requereix molt més que repartir ordinadors i tenir accés a internet. Aquestes accions són necessàries, però no suficients, a l'hora d'abordar les desigualtats socials i digitals del nostre país.
Amb dispositius, connectivitat i capacitacions bàsiques no n’hi ha prou per assegurar que la digitalització de l’educació serveix per impulsar un aprenentatge més efectiu i per reduir les bretxes digitals. Per això, calen dissenys pedagògics que ajudin a docents i centres a aplicar les tecnologies digitals amb metodologies actives i competencials.
L’EDhack és un espai cívic on generar idees i projectes des de la col·laboració. En un EDhack, les persones que hi participen complementen experteses per trobar solucions i superar reptes educatius en un sentit ampli (feminismes, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, cultura, etc.). És un laboratori educatiu comunitari de cocreació.
Contingut relacionat
Ha format part dels actes següents
Les tecnologies digitals s’han infiltrat a tots els àmbits de la nostra vida. Els algoritmes determinen des de la música que escoltem fins als productes que comprem...
24/03/2025 17:00h - 19:00h
HUB SOCIAL - Fundació Bofill C/ Girona, 34 Interior
Més informació
Ser humans per educar i educar per ser humans en temps digitals. La societat digital ens revela un buit profund: la pèrdua de preocupació per la condició humana. Ens...
03/10/2024 18:00h - 19:30h
Hub Social - Carrer Girona 34, interior, 08010 Barcelona
Més informació
Ets un docent, directiu, polític, familiar d'un estudiant, o membre d'una entitat del tercer sector i vols saber com impulsar oportunitats per a promoure l'equilibri en...
18/04/2024 15:30h - 20:30h
Hub Social - Carrer Girona 34, interior, 08010 Barcelona
Més informació
El desenvolupament del tercer trimestre sense presencialitat ha fet que els centres educatius entressin sobtadament i de ple en un entorn digital com a única eina de...
17/06/2020 18:00h - 19:00h
Més informació