butlleti_aula_bofill_futurfp.jpg
11/06/2014
16:30h - 16:30h

Quin és el futur de l'FP a Catalunya? Reptes i dilemes des d'una mirada internacional

Col·legi d'Advocats de Barcelona (Auditori de la 8a planta) Veure mapa

Quines són les necessitats de la Formació Professional?

Quines són les propostes de millora que s'han d'introduir? Quina Formació Professional Inicial tenim a Catalunya en comparació amb les altres CCAA i els països de la Unió Europea? Quines necessitats se'n deriven? Quin pes tenen les titulacions d'estudis postobligatoris en l'estructura ocupacional catalana? És la Formació Professional una nova via d'accés a la formació acadèmica? La crisi econòmica ha incrementat els estudis professionals per sobre dels acadèmics? S'està dibuixant un nou perfil d'estudiant de Formació Professional? Quines conseqüències té l'abandonament prematur sobre els PQPI i els GFGM? Quins aspectes han de millorar en la formació inicial i continuada del professorat de Formació Professional? Com s'adapta l'oferta de formació ocupacional a les característiques laborals de l'entorn i als sectors productius amb més demanda d'ocupació al territori? Tot i que les dades mostren una més ràpida ocupació si s'estudia Formació Professional, el seu prestigi no millora, quines accions contribuirien a la seva millora?

La formació professional i l'ocupació a Catalunya. Una ullada als indicadors des d'una perspectiva comparada a Catalunya. Aquesta anàlisi aprofundida de les polítiques de formació professional a Catalunya és completament necessària per obtenir evidències que permetin una millor comprensió de la situació actual i els reptes de futur immediat de la Formació Professional. Aquesta recerca i la seva anàlisi d'indicadors ens donen informació veraç sobre el nivell instructiu de la població adulta, la participació en la formació professional i inicial, el desenvolupament de competències en la formació per a l'ocupació i la rellevància de la formació professional i l'ús de les competències. L'apartat de conclusions enriqueix el debat amb una revisió de l'agenda política en FP dels organismes internacionals i una sèrie de recomanacions polítiques. Es dóna resposta a preguntes com quines són les claus per entendre el paper de la formació professional a Catalunya i quines són les necessitats més immediates per a millorar aquesta oferta formativa.

Per debatre sobre aquestes preguntes, la Fundació Jaume Bofill us va convidar a l'acte en què varen itervenir:

- Òscar Valiente, professor de Sociologia de l'Educació a la Universitat de Glasgow i coordinador del llibre La formació professional i l'ocupació a Catalunya. Una ullada als indicadors des d'una perspectiva comparada.
- Xavier Casares, president del Consell Català de Formació Professional
- Lourdes Esteban, directora de formació i ocupació de la PIMEC
- Albert Bramon, director de l'INS La Garrotxa

Accés lliure i gratuït. Capacitat limitada de la sala

El debat es va poder seguir en directe per videostreaming i també via twitter amb el hastag #aulabofill
Durant l'acte es va poder comprar el llibre.

Quin és el futur de l'FP a Catalunya? Reptes i dilemes des d'una mirada internacional
a
Col·legi d'Advocats de Barcelona (Auditori de la 8a planta)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar