banner_passaport_acte_02.png
03/03/2020
16:30h - 18:30h

Vols impulsar un passaport d’aprenentatge?

Sala Pau Gil- Recinte Modernista de Sant Pau Veure mapa

Us heu fixat mai en la quantitat d’aprenentatges que els infants fan en el seu dia a dia i que ningú reconeix? Tothom sap que nenes i nens aprenen més enllà de l’escola en molts espais i temps diversos als estrictament acadèmics: jugant a les places, gaudint d’una obra de teatre, participant a un casal d’estiu, construint i enlairant un estel, escoltant una actuació musical... però com a societat poques vegades donem valor a aquests aprenentatges “invisibles”, ni posem a l’abast de tots els infants l’accés a aquestes experiències educatives.

De fet un dels principals reptes actuals de l’educació a Catalunya és com aconseguir que tots els infants tinguin accés a més i millors oportunitats educatives més enllà de l’escola en condicions d’equitat. Però... com fer-ho?

Si ets un ajuntament, una entitat, una escola o grup d’escoles tenim una proposta per a tu! El Passaport Edunauta, un projecte perquè els infants de 3 a 12 anys del teu municipi o territori puguin explorar i gaudir de les activitats educatives que ofereix el seu entorn, a través de 3 estratègies clau basades en l’Educació 360:

  • La connexió entre els diversos agents, temps i espais educatius: el passaport actua com a catalitzador de tota la potència educativa existent al territori (escoles, biblioteques, entitats, museus, ...) creant un catàleg conjunt d’activitats educatives per als infants. 
  • La personalització d’itineraris educatius: quan un infant rep el seu passaport es converteix en un edunauta, un explorador que viatja per les oportunitats educatives del seu entorn, tria en quines participar, mostra i fa visibles els seus aprenentatges i celebra tot allò que ha après amb la resta de la comunitat.
  • El reconeixement social dels aprenentatges dels infants, tant dins com fora escola: cada cop que un edunauta viu una nova experiència d’aprenentatge suma segells al seu passaport que acrediten tot allò que hi ha après en clau de competències (creativitat, resolució de problemes..). 

T’interessa? Busquem 10 ajuntaments, entitats, escoles o grups d’escoles que vulguin impulsar un pilot del Passaport Edunauta al seu territori o municipi. 

Als impulsors de cada pilot que se sumin al projecte els hi transferirem tot el coneixement sobre el model de manera gratuïta i adaptada, i els convidarem a participar en processos de capacitació i mentoria, alhora que tindran accés a tots els materials i les eines del model, així com l’acompanyament personalitzat per part de l’equip tècnic del projecte.

Vols ser un d’ells? Vine a l’acte de presentació del Passaport Edunauta i descobreix el funcionament del model i com participar a la crida. Explicarem en profunditat la proposta de passaport d’aprenentatge que et fem, quin serà el funcionament de la crida a territoris pilot i descobriràs altres exemples de projectes educatius d’èxit basats en passaports d’aprenentatge (learning passaports) tant a Catalunya com a la resta del món.

De la mà de Helen O’Donnell, CEO de Children’s University (Manchester, Anglaterra), coneixerem un dels models de passaport d’aprenentatge internacional amb més èxit contrastat. Children’s University promou, capta i celebra l’accés i la participació d’infants i joves en activitats educatives més enllà de l’aula a través d’un model de passaport d’aprenentatge propi i d’una àmplia xarxa de destinacions d’aprenentatge a molts pobles i ciutats angleses. Cada any més de 110.000 infants participen en el seu projecte.

També comptarem amb Oriol Roca i Oriol Nicolau, socis promotors de la Cooperativa + Educació, pionera de la metodologia dels passaports d’aprenentatge per a infants a Catalunya amb el projecte “La Universitat del Temps Lliure”, i amb Mireia Mas, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, que ens presentarà la crida.

A l’acte també gaudirem de la presència dOriol Ripoll, especialista en jocs, qui ens farà vivenciar la pròpia metodologia del Passaport Edunauta en viu i en directe.

Vine i que no t’ho expliquin!

L'acte tindrà lloc el dimarts 3 de març de 17.30 h a 19.30 h a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau i es podrà seguir tant en directe via Twitter @FundacioBofill amb l’etiqueta #PassaportEdunauta, com via streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill.

El Passaport Edunauta és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill juntament amb la Cooperativa +Educació

Accés lliure i gratuït.

Vols impulsar un passaport d’aprenentatge?
a
Sala Pau Gil- Recinte Modernista de Sant Pau

Equip

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar