8 propostes que funcionen per reduir l'abandonament escolar prematur als nostres pobles i ciutats

Quan el 7 de març de 2023 vam llençar els sis reptes de la Plataforma Zero Abandonament, la missió que vam encomanar als grups de treball i els seus líders no va ser gens fàcil. Trobar solucions a cadascun d'aquests reptes tan complexes semblava una missió faraònica. I sobretot, fer-ho des de l’acció local i comunitària, amb les limitacions competencials que de vegades tenen les administracions locals.

Però tot i aquestes limitacions, són molts els ajuntaments i les entitats que estan liderant iniciatives efectives contra l’abandonament escolar prematur demostrant que no és una fatalitat irresoluble.

Set mesos més tard, el passat dia 22 de setembre, ens vam reunir gairebé un centenar de professionals vinculats a la Plataforma Zero Abandonament, per tancar aquesta primera fase i compartir, entre els diversos grups de treball, les estratègies, propostes i solucions identificades per cada un dels reptes.

Malgrat la dificultat de la missió, ho hem aconseguit. I per fer-ho ha estat clau situar-nos en una actitud possibilista, sent conscients de les nostres limitacions, però sobretot, dels nostres potencials i fortaleses.

Cada grup ha identificat, a partir de l'anàlisi de pràctiques nacionals i internacionals, actuacions efectives pel seu repte. També hem vist que totes elles estan connectades i tenen molts elements en comú perquè la lluita contra l’abandonament necessita integrar cadascun dels reptes plantejats i coordinar diferents agents.

Relacionat: coneix aquí les persones que hi ha darrere dels grups de reptes

Del camí compartit fins ara hem extret un bon grapat d’aprenentatges, estratègies, mesures i iniciatives que contribueixin a no abandonar a cap jove. Avui volem compartir 8 elements que hem identificat com a bastides claus a l’hora d’iniciar una estratègia municipal per la reducció de l’abandonament escolar prematur als nostres pobles i ciutats. Us els compartim!

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar