

Sabem que tancar la bretxa digital requereix molt més que repartir ordinadors i tenir accés a internet. Aquestes accions són necessàries, però no suficients, a l'hora d'abordar les desigualtats socials i digitals del nostre país.
Formació
Doctora en Lingüística Computacional i investigadora principal en Tecnologies del Llenguatge al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).
Experiència
Amb una trajectòria destacada en el camp del Processament del Llenguatge Natural, ha liderat i participat en nombrosos projectes nacionals i internacionals centrats en la traducció automàtica, la creació de recursos lingüístics i la preservació de llengües minoritàries mitjançant la tecnologia. Abans d'unir-se al BSC, va treballar a la Universitat Pompeu Fabra, al Barcelona Media Innovation Center i a Microsoft Research. Ha assessorat institucions governamentals i elaborat informes sobre la igualtat lingüística a l'era digital per al Parlament Europeu. Amb més de 80 publicacions en revistes i congressos de prestigi, participa activament en l'organització de trobades internacionals sobre llengües amb pocs recursos. És secretària de les juntes de SIGUL i Linguapax, des d'on promou el respecte per la diversitat lingüística i l’ús inclusiu de la tecnologia.
Contingut relacionat
Ha format part dels actes següents
Les tecnologies digitals s’han infiltrat a tots els àmbits de la nostra vida. Els algoritmes determinen des de la música que escoltem fins als productes que comprem...
24/03/2025 17:00h - 19:00h
HUB SOCIAL - Fundació Bofill C/ Girona, 34 Interior
Més informació