Ciutats educadores que garanteixen un projecte educatiu de qualitat i accessible per a tothom

  • Data 28/07/2015

En Jordi Plana, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), planteja com a repte principal de l’educació, aconseguir ciutats educadores. Per a això cal assegurar la formació al llarg de tota la vida i de qualitat, per a tothom. Encara hi ha massa joves que abandonen prematurament l’etapa escolar i s’enfronten a la vida adulta sense les competències necessàries.

Reforçar el sistema educatiu és important a tots els nivells. Una via és reforçant l’àrea de l’orientació i per a això cal definir quins són els actors i quines són les seves funcions, ja que es requereix la implicació de les escoles, les famílies i els Ajuntaments. Ens calen ciutats educadores que situïn la persona al centre del procés d’aprenentatge i ofereixin noves oportunitats, sobretot, a aquelles persones que no les han tingut. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar