En Lluís Pérez @LuisPG, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), proposa com a repte de futur immediat, garantir l’accés universal al coneixement. Per a ell, la incorporació de les tecnologies i tots els canvis que s’estan produint a la nostra societat, ens obliguen a una revolució educativa que qüestioni el model, com ja ho estan fent molts professionals en temes com l’horari, el calendari, les assignatures, etc.
Treballar per a les ciutats educadores pot afavorir aquest accés universal al coneixement lluitant contra tota mena de desigualtats i afavorint que tothom, independentment de l’edat o la condició social, pugui tenir accés al coneixement al llarg de la vida. La ciutat com un entorn educatiu bàsic, té un valor afegit: la possibilitat de crear i gestionar polítiques de protecció de la convivència, de mediació, de resolució de conflictes i d’altres que poden tenir un lloc central en el procés educatiu. Només educant en comunitat garantirem la inclusió.
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.
Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.
Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015