Montserrat Blanes
Directora de l'Institut Bonanova FP Sanitària. Ha estat directora de la Fundació Barcelona FP i directora d’organització i gestió de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).
Veure’n més
Bona part de les desigualtats en educació es manifesten en el pas de l’ESO a la secundària postobligatòria. Barreres econòmiques per accedir i mantenir-se en aquesta etapa, manca d’orientació, rigidesa d’itineraris, continguts poc actualitzats... tot plegat fa que un bon nombre de joves no accedeixin als estudis postobligatoris o hi accedeixin i els acabin abandonant. Ben sovint, aquests són joves de perfils socials vulnerables.
Per tal de lluitar contra aquestes desigualtats i contra l’abandonament educatiu prematur cal fer una aposta decidida per uns ensenyaments postobligatoris de qualitat i oberts a tothom. I això implica abordar tres reptes bàsics:
Accés i provisió:
Estructura i continguts:
Inclusió i equitat:
La finalitat del debat que aquí anunciem és donar resposta a aquests interrogants. L’acte s’iniciarà amb la ponència de Queralt Capsada, recercadora del Departament de Sociologia de la Universitat de Durham, experta en desigualtats educatives i processos de transició més enllà de l’educació secundària.
Aquesta ponència donarà pas a una taula rodona formada per professionals i autoritats que debatran sobre quines condicions organitzatives i de finançament s’han de satisfer per avançar cap a una secundària postobligatòria oberta a tothom.
Hi participaran:
L’acte serà conduït per Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.
Aquest acte forma part del Cicle “L’educació a Catalunya: les apostes necessàries”, on debatem sobre les prioritats educatives del nostre país.
Us hi esperem! Accés lliure i gratuït. Aquest acte es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #PerQueApostem.
Equip implicat
Contingut relacionat