Com començar una aliança magnet?

  • Data 02/05/2018

En aquest vídeo es presenta el cas de l'inici de l'aliança entre l'escola Tanit i l'Institut de Ciències del Mar del CSIC. Aquesta escola i aquesta institució estan a punt de començar una aliança que durarà 4 anys, i que permetrà a l'escola Tanit desenvolupar un projecte innovador a partir de l'àmbit de coneixement de l'ICM-CSIC, en el marc del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu".

En aquesta ocasió, l'escola Tanit i l'ICM-CSIC van realitzar una activitat conjunta vivencial i participativa les instal·lacions de l'ICM-CSIC i a la platja. Els objectius d'aquesta primera trobada del centre educatiu amb la institució són:

  • Afavorir el coneixement mutu i la sintonia entre els agents.
  • Esbossar possibles accions.
  • Generar desig vers la proposta de col·laboració.

Amb aquest exemple, volem transferir alguns conceptes clau a les noves aliances magnet, perquè els tinguin en compte a l'hora de planificar les primeres trobades del centre educatiu i la seva institució partner. 

Per tal d'afavorir el coneixement mutu i generar una relació de reciprocitat, la proposta és que es duguin a terme dues trobades inicials, una a les instal·lacions del partner i l'altra a les del centre educatiu.

El programa Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament, la Diputació de Barcelona, l'Instititut de Ciències de l'Educació de la UAB i el Consorci d'educació de Barcelona, té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Més informació sobre el programa a: http://magnet.cat/

@aliancesmagnet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar