Com començar una aliança magnet? Primera trobada a l'escola

  • Data 28/05/2018

En aquest vídeo es presenta el cas de l'inici de l'aliança entre l'escola Montessori de Rubí i el CIM UPC. Aquesta escola i aquesta institució estan a punt de començar una aliança que durarà 4 anys, i que permetrà a l'escola Montessori desenvolupar un projecte innovador basat en els processos de fabricació i creació (maker) a partir del coneixement del CIM UPC, en el marc del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu".

Després d'haver fet una primera trobada en un dels ateneus de fabricació que gestiona el CIM UPC, els dos equips professionals (escola i institució) van fer una sessió de treball a l'escola.

Els objectius d'aquesta primera trobada del centre educatiu amb la institució són:

  • Afavorir el coneixement mutu i la sintonia entre els agents.
  • Definir conjuntament els objectius dels propers tres anys.
  • Generar desig vers la proposta de col·laboració.

Amb aquest exemple, volem transferir alguns conceptes clau a les noves aliances magnet, perquè els tinguin en compte a l'hora de planificar les primeres trobades del centre educatiu i la seva institució partner. 

Per tal d'afavorir el coneixement mutu i generar una relació de reciprocitat, la proposta és que es duguin a terme dues trobades inicials, una a les instal·lacions del partner i l'altra a les del centre educatiu.

Podeu veure un exemple de trobada a la seu del partner en aquest vídeo.

El programa Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament, la Diputació de Barcelona, l'Instititut de Ciències de l'Educació de la UAB i el Consorci d'educació de Barcelona, té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Més informació sobre el programa a: http://magnet.cat/

@aliancesmagnet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar