Francesc Balagué ens explica a través del portal htttp://www.femeducacio.org que impulsa la @FundacioBofill com la comunicació és un dels pilars fonamentals d’una campanya de micromecentatge, es tracta d’explicar el perquè, qui som, com ho farem i sobretot com ens poden ajudar.
Aquest vídeo forma part d'una col·lecció de 5 vídeos tutorials de suport i acompanyament als emprenedors educatius per desenvolupar projectes innovadors amb l'objectiu de millorar l'educació.
El vídeo és una part fonamental de les campanyes, i tenen un lloc destacat a la plataforma. Ha de ser creatiu, directe al gra, amb missatges clars, amb un objectiu específic i que s’expliqui el perquè. Cal transmetre molta passió, entusiasme, confiança i transparència per arribar a les emocions.
Ha d’incloure una breu descripció del problema o l’oportunitat què hem detectat i el perquè val la pena desenvolupar aquest projecte (quin impacte tindrà, etc.). També explicar quina proposta oferim, qui som, com ho farem i una crida a l’acció. Els segons finals han de ser estel·lars i impactants.
La durada recomanada seria entre 1 i 3 minuts evitant voler dir-ho tot en aquest vídeo. Si pensem en algú que no ens coneix de res i que rep l’enllaç de la campanya, ha de ser prou atractiu com perquè es pari a veure’l. Si en el projecte hi ha aspectes tècnics o altres elements importants, els poden explicar en un altre vídeo o utilitzant altres formats com el text, infografies, imatges, presentacions, etc.).
Finalment, s’ha de percebre que és una peça treballada, amb so de qualitat i imatges ben cuidades. Una pregunta que et pots fer per valorar el potencial impacte del vídeo és “jo el compartiria al meu mur de facebook o a twitter? És tant atractiu o interessant que l’enviaria per email als meus contactes? Aquest ha de ser el nostre últim objectiu: explicar el projecte però sobretot que qui el vegi el vulgui compartir i així arribem a més a gent.
femeducacio@fbofill.cat #femeducacio