Quins reptes tenen les iniciatives comunitàries per contribuir més intensament a l’Educació 360? Quines condicions i polítiques de suport calen perquè les iniciatives educatives comunitàries generin més oportunitats educatives en tots els temps i espais de la vida dels infants i joves? Com poden les entitats socials avançar en la millora de la connectivitat i col·laboració amb els centres educatius del territori? Amb quines estratègies? Pot la innovació social pot ajudar a que els projectes educatius comunitaris siguin més efectius per combatre les desigualtats educatives? I per tenir major impacte?
Per respondre aquestes qüestions, el proper 30 de novembre de 2018 se celebrarà la Jornada final de la crida Comunitats que Eduquen a l’Espai 88 del carrer Pamplona 88 de Barcelona. El projecte, situat en el marc del programa Educació 360, ha volgut oferir als impulsors d’iniciatives comunitàries el suport i les eines necessàries perquè els seus projectes impactin més intensament en la millora de les oportunitats educatives en tots els aprenentatges, temps i espais de la vida dels infants i joves. A la crida es van presentar un total de 111 iniciatives, de les quals es van triar les 30 amb més potencial.
Els equips impulsors dels 30 projectes seleccionats a la crida han participat d’un procés de capacitació i mentoria dirigit a reflexionar i repensar els seus projectes per alinear-los a la perspectiva d’Educació360, educació a temps complet.
Durant la jornada compartirem les reflexions i aprenentatges que ha generat el procés de reflexió sobre com repensar els projectes comunitaris perquè ofereixin més i millors oportunitats educatives per a tothom.
Per alimentar la reflexió comptarem amb una ponència i una taula rodona dirigides a identificar i analitzar els reptes, polítiques i estratègies educatives que requereixen els projectes comunitaris per a transformar l’educació i contribuir a la igualtat d’oportunitats.
La trobada finalitzarà amb l’anunci del projecte guanyador de la crida #ComunitatsqueEduquen i dels tres finalistes. Hashtag per Twitter: #comunitatsqueeduquen.