Educació mixta pares i fills en l’aula hospitalària per aprendre a afrontar situacions adverses

  • Data 10/03/2015

La Maria Bori @COANIQUEM_,en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), ens parla de la seva experiència actual, en educació no formal. Concretament a partir de la seva experiència a COANIQUEM (Corporación de Ayuda al Niño Quemado) a Santiago, Xile. Per a ella, com a mestre, hi ha molts reptes però en comenta especialment dos.

En primer lloc considera un repte important el fet de treballar en una educació que permeti assumir situacions adverses, amb els infants i joves però també amb les famílies. Ella planteja la necessitat d’una educació mixta entre pares i fills. Per altra banda, planteja un altre repte que anomena com l’assignatura pobre de l’educació no formal i que és el concepte de “caseitat”. Durant molts segles la dona ha estat a casa i s’ha ocupat de cuidar aquest espai com a lloc de convivència, d’acollida, un espai on aprendre a organitzar el temps, d’ocupar-se de tasques relacionades amb la cura de la llar. Cal trobar una nova manera de fer aquest aprenentatge ara que les dones també treballen fora de casa.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

 

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar