La inspecció educativa a examen: estratègies i modalitats d’inspecció per a l’èxit educatiu

  • Data 18/03/2019

Vídeo-resum de l’acte “La inspecció educativa a examen: estratègies i modalitats d’inspecció per a l’èxit educatiu”.

La inspecció de l’educació és una peça clau del sistema educatiu. A Catalunya, la Llei d’Educació assigna al cos d’inspectors funcions d’assessorament, supervisió, avaluació de la funció docent i directiva, coordinació i control. Totes aquestes funcions són cada vegada més crucials en un marc de creixent autonomia de centre, on escoles i instituts requereixen més suport i orientació externa i alhora han de retre comptes de com utilitzen aquesta autonomia i quins resultats n’obtenen. 

A Catalunya, la manera com es desenvolupen aquestes tasques i funcions al territori és ben desigual, i fa que no puguem parlar d’un model d’inspecció a Catalunya amb criteris i estratègies prioritzades i adaptades als reptes que afronten els centres educatius, d’un model inspirat en evidències sòlides sobre quines són les pràctiques i enfocaments que funcionen millor.

Com podem avançar cap a un model sòlid i efectiu d’inspecció educativa a casa nostra?

Aquesta és la qüestió central que es va tractar en un acte que va ser presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, i que comptà amb la participació de:

  • Álvaro Choi, (professor de la UB) i autor de l’informe ““La inspecció de l’educació: quins models funcionen millor?”
  • Xavier Chavarría, Inspector en cap de Barcelona ciutat.
  • Empar Garcia, Inspectora d'Educació i Professora de Pedagogia Aplicada a la UAB
  • Rosa Clar, Directora de l'Institut Tordària de Tordera 
  • Josep Plancheria, Subdirector general de la Inspecció d'Educació del Departament d'Ensenyament.

Aquest debat va ser organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte "Què Funciona en Educació", una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

#EduEvidències

 

 /projectes/que.

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar