La Marta Casas @martacasascasta, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), assenyala que els reptes del sistema educatiu català continuen sent l’equitat i la cohesió, ja que continuen existint desigualtats socials que es mantenen i reprodueixen a nivell educatiu i explica que la resposta ha de passar per una educació inclusiva que generi apoderament i autonomia.
Per tal de poder aconseguir-ho, la Marta considera necessari repensar la cultura escolar, canviar la mirada sobre la diversitat i reivindicar els posicionaments de la interculturalitat i l’educació intercultural, recaient aquest últim apunt en les següents tres qüestions: el reconeixement de les aportacions que fan les persones diferents a la cultura dominant, la capacitat de reconèixer el valor de l’individu fins i tot per sobre de la col·lectivitat i, per últim, la capacitat de construcció d’un projecte social comú.
Per últim, la Marta apunta que la resposta dins l’aula passa per continuar mantenint les preguntes necessàries, és a dir, no deixant de qüestionar-nos si allò que es fa és transformador, genera autonomia i si permet el reconeixement de totes les diversitats.
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.
Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.
Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015