L’educació, una tasca de grans corresponsabilitats - Jordi Riera

  • Data 28/05/2015

En Jordi Riera @JordiRiera, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), emplaça al món educatiu a avançar en el concepte de currículum i de nous aprenentatges tenint en compte el gran espai obert al coneixement, que són les xarxes. 

Afirma que ens cal una concepció de l’aprenentatge connectivista que ens condueixi cap a l’aprenentatge crític superant tècniques com la memorització o l’assimilació. Especialment ara que cauen les barreres entre l’educació formal i la no formal o les que segmenten excessivament l’aprenentatge per etapes. Cal enfocar el futur cap a una nova visió associada a la creació de coneixement per part de tots els agents, canviant la concepció de la pròpia escola, repensant la seva forma, el seu contingut i les seves relacions amb la societat.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/  #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar