Síntesi de l'#aulabofill "A les tres a casa? Del debat sobre la jornada contínua al debat sobre el temps escolar" a càrrec d'Elena Sintes, directora de projectes de Rational Time i autora de l'informe "A les tres a casa? L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua", Jordi Plana, gerent del Servei d'Educació de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ros, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO i Esther Fernández, membre de l'AMPA de l'Escola Solcunit.
Tenim evidències sobre els beneficis dels diferents tipus de jornada escolar? Què podem aprendre de les experiències d'altres països i comunitats sobre la jornada compacta? Influeix la jornada escolar en les desigualtats educatives? Com cal organitzar el temps lectiu per afavorir l'èxit escolar? I el temps escolar no lectiu? Qui ha de fer-se càrrec d'aquestes activitats extraescolars i com podem garantir-ne la qualitat educativa? Podem construir un model de jornada escolar que beneficiï l'aprenentatge i alhora satisfaci les necessitats de les famílies i del professorat?
A les tres a casa? L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua aporta una visió crítica del debat sobre la jornada escolar que superi de la confrontació entre la jornada escolar partida i contínua. A partir de la revisió de l'evidència científica sobre els beneficis de la jornada contínua i de l'anàlisi de l'experiència en altres països o comunitats amb aquesta jornada, l'estudi proposa unes noves coordenades per al debat i per a l'avaluació de l'extensió de la jornada continuada als centres. Així, A les tres a casa? proposa reorientar el debat cap a una deliberació més àmplia sobre el temps dels infants i adolescents en la recerca d'un temps escolar més equitatiu i imbricat amb els temps socials.
Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.