La Caterina Calsamiglia @ccalsamig, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), considera que els objectius del sistema educatiu els tenim alienats, ja que tothom vol éssers autònoms, crítics, capaços, empàtics, etc., i que el que difereix en els sistemes educatius és el mètode per assolir-los. Creu que, per poder implementar les noves maneres de fer, és fonamental deixar fluir, mitjançant l’alliberament dels processos i acompanyant-los d’una avaluació i implicació dels pares en els diferents projectes educatius.
En l’avaluació del sistema educatiu, no diferenciem l’avaluació dels alumnes de l’escola dels resultats de l’escola, de forma que no queda mesurat el valor afegit del centre. Alhora, s’emfatitza la dimensió de l’avaluació perdent altres aptituds que poden ser rellevants per una persona. Segons la Caterina, estem lluny de tenir proves que avaluïn els objectius. En conclusió, demana fer una reflexió sobre com fem les avaluacions i si volem distingir entre l’avaluació de l’alumnat i l’avaluació de centres.
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.
Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.
Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015