Resum: Orientació i assessorament en l’àmbit educatiu: com millorar les trajectòries d’èxit de l’alumnat?

  • Data 20/12/2018

Vídeo-resum de l’acte “Orientació i assessorament en l’àmbit educatiu: com millorar les trajectòries d’èxit de l’alumnat?”

L’objectiu de l’orientació és que tots els joves puguin emprendre el seu projecte de vida professional amb els coneixements, competències i eines necessàries per prendre les millors decisions en cada moment i, especialment, en els moments de transició. A Catalunya, els centres educatius desenvolupen diferents estratègies i programes d’orientació als seus estudiants. Aquestes intervencions acostumen a ser diverses, segons quin sigui el seu objectiu prioritari (estrictament acadèmic, professional, personal o social), la seva metodologia (planificació individual, guies curriculars, serveis focalitzats), perfil dels participants (edat, nivell acadèmic, perfil sociodemogràfic) i dels responsables (professorat ordinari, especialistes, personal extern), format (individual o col·lectiu) i durada.

És important conèixer si aquests programes funcionen. O més concretament, quin tipus de programa funciona millor i per a qui. I, sobretot, reflexionar sobre com podem avançar a casa nostra cap a programes més efectius d’orientació educativa.

Aquestes qüestions es van tractar en un acte que va ser presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, i comptà amb la participació de:

  • Sandra Escapa, (professora de la UB) i autora de l’estudi de revisió d’evidències: “Quin impacte tenen els programes d’orientació i assessorament en els alumnes?”
  • Manel Merino, Director de l’Institut Torre Roja (Viladecans).
  • Neus Gómez, assessora de la Gerència de Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
  • M. Carmen Olaya, Directora de l’Associació SaóPrat.

Aquest debat va ser organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte "Què Funciona en Educació", una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar