En Xavier Bonal @GEPSUAB, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom (http://www.edupost2015.cat/), comenta l’experiència positiva dels objectius que s’havien plantejat l’any 2000 pel que fa a l’agenda educativa de cara al 2015. S’han fet grans progressos pel que fa a l’accés i a l’adquisició d’algunes competències. Tot i això l’agenda s’ha quedat curta i a nivell internacional es valora que cal anar més enllà de l’accés tot i que encara hi ha 57 milions d’infants al món sense escolaritzar.
Els objectius són molt més ambiciosos a partir d’aquest any 2015 i s’espera que a la reunió que se celebrarà a Seúl el pròxim mes de maig es marcaran objectius relacionats amb l’aprenentatge, l’adquisició de competències globals no només instrumentals, objectius sobre la qualitat i la professionalitat del professorat, sobre la ciutadania global o el desenvolupament sostenible, etc.
Fins ara han estat nombrosa la participació d’agents diversos i s’han produït molts indicadors. Ara cal establir criteris per veure quins han de ser els objectius prioritaris d’ara endavant.
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.
Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.
Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015