Vídeo del seminari web: Com dissenyar pràctiques educatives basades en la neuroeducació?
Aquest webinar de #debatseducacio aborda com trobar algunes claus per millorar l'aprenentatge a partir dels recursos que ens ofereixen els nous coneixements de la neurociència aplicada al camp educatiu. Moderador: Joan Badia Pujol. Convidats: David Bueno, Anna Carballo, Enric Jimeno i Marta Portero. Més informació a: #debatseducacio
Data: 17 de març de 2016
La Neuroeducació ens proporciona algunes orientacions sobre com han de ser les pràctiques pedagògiques basades en el funcionament del cervell. Demanem als ponents d’aquest seminari web que ens donin pistes en com dissenyar aquestes pràctiques educatives basades en la neuroeducació, com ara:
-Quins són els cinc principis de la neuroeducació que tot/a educador/a hauria de saber?
-Com la neurociència pot generar pràctiques educatives que promoguin la curiositat i les ganes de saber entre els infants?
-Com el coneixement del cervell pot ajudar a la motivació a partir dels propis interessos de l’alumnat?
-Quines són les pràctiques que promouen la participació i la implicació activa dels infants en el procés d'aprenentatge?
-La neuroeducació pot ser una eina per generar climes d'aula emocionalment positius?
-Quins elements de la neurociència hem de tenir en compte per fer servir el joc de manera natural, lliure, plaent i que realment permeti l'aprenentatge?
Segons Paul Howard-Jones cal establir un diàleg entre neurocientífics i educadors sobretot per a trencar neuromites, unes teories que han penetrat molt entre el professorat i que no tenen base científica. També cal que els educadors i educadores siguin conscients que l'entorn afecta el desenvolupament cerebral, i en el cas dels infants i joves la escola és un dels entorns principals.
Podeu trobar les presentacions d'aquest acte a: http://debats.cat/ca/com-dissenyar-practiques-educatives-basades-en-la-neuroeducacio