L’impacte de la crisi i de les polítiques d’austeritat en el sistema educatiu - #ReptesEducació

  • Data 06/11/2017

Xavier Martínez-Celorrio, autor del capítol "L’impacte de la crisi i de les polítiques d’austeritat en el sistema educatiu" de "Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2015" aborda el tema de la inversió en educació a Catalunya com un dels reptes més importants a afrontar. El 2,8% del PIB en inversió educativa del 2013 el porta a afirmar que estem molt lluny del que hauríem de tenir com a país si volem apropar-nos a uns paràmetres i a uns estàndards a nivell europeu i internacional.

L’autor parla d’un repte: superar aquest infrafinançament històric en educació que arrossega Catalunya.

D’un objectiu: duplicar-lo.

I d’una ambició: redissenyar un sistema més modern que, entre d’altres coses impliqui educació gratuïta dels 0 als 18 anys i inversió en beques i en universitats.

Martínez-Celorrio ens invita a reflexionar sobre quina perspectiva o quina educació volem en un futur a mig termini. I ho fa a través de les següent pregunta clau:

  • Quina igualtat d’oportunitats volem defensar com a societat?

La seva tesi és que la inversió en educació mai pot ser considerada una despesa ans tot el contrari, ja que pot arribar a ser la base i el fonament del creixement econòmic i d’una recuperació més sòlida. Alhora que és una aposta per la innovació i pel canvi de model productiu.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar