edhack_gatbotero300.png
19/06/2018
16:00h - 16:00h

EDhack Raval: Retorn Comunitari

CCCB: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Veure mapa

El proper dimarts 19 de juny a les 18h, a l’auditori del CCCB, tindrà lloc el retorn comunitari, en format #demoday, dels projectes finalistes de l’EDhack Raval

Des del Grup d’Educació Comunitària de la Fundació Tot Raval i la Fundació Jaume Bofill hem creat una laboratori d’innovació per generar més i millors oportunitats educatives. S’han realitzat jornades, tallers, itineraris i una gran hackató amb 138 persones! 

Durant els darrers 2 mesos els 23 EDhackers finalistes de la hackató han participat en un acompanyament intensiu (#EDhackSprint) per desenvolupar els seus projectes educatius. Han seguit aprenent en grup, enriquint les propostes i arrelent al barri del Raval. 

En aquestes sessions de treball col·laboratiu en format taller, han pogut refinar la seva proposta tot aprenent de la mà d’experts en definició de projectes:

  • Amb l’Oriol Ripoll han après a repensar els projectes d’una manera més creativa, però a la vegada més precisa i amb més impacte. Sovint quan desenvolupem propostes noves, les farcim amb molts objectius, recursos i dificultats, quan a vegades allò més simple i enfocat és en allò que ens hem de centrar. Els EDhackers van poder donar un pas enrere per agafar perspectiva, i així poder fer-ne dos endavant.
  • L’equip d’EADA ens ha ajudat en dos aspectes fonamentals a l’hora de concretar un projecte. Per un costat, els equips han dissenyat la seva proposta de valor única. Això els ha permès concretar un destinatari de la seva proposta i el missatge clau que els hi volen traslladar. Cada equip ha creat el seu canvas de projecte i el mapa de pains&gains. Per l’altre, han treballat els valors de marca del seu projecte (imatge, nom, canals) i les tècniques principals de comunicació oral en format elevator pitch
  • L’equip de Softonic ens va obrir les portes de la seva oficina central per crear els prototips físics i/o digitals que acompanyen a cada un dels projectes que estan desenvolupant. Tenim guies, webs, jocs, apps i altres artefactes que podreu descobrir a l’acte del 19 de juny. 

Ara, arriba l’hora de la veritat! Els projectes volen començar a volar, però també a arrelar al barri del Raval, i més enllà. Així, a la jornada de retorn tindrem l’oportunitat de conèixer els projectes i els seus protagonistes. Però encara hi ha més sorpreses. També tindrem espais de reflexió, aprenentatge i inspiració sobre la transformació educativa des de la comunitat, així com un repàs dels aprenentatges i properes passes del projecte EDhack Raval.

PROGRAMA:

  • Ponència marc: a càrrec de Genís Roca [@genisroca] –  "La transformació social i educativa des de la comunitat" (Soci-President de RocaSalvatella i jurat de l’EDhack Raval)
  • Presentació del procés de creació de solucions comunitàries als reptes educatius: l'EDhack Raval.

- Gala Pin [@galapita] (Regidora del Districte de Ciutat Vella)

- Òscar Esteban [@TotRaval] (Director Fundació Tot Raval)

- Ismael Palacín [@ismaelpalacin] (Director Fundació Jaume Bofill)

  • Presentació dels projectes finalistes de l'EDhack desenvolupats a l'acceleradora.
  • Taula Rodona amb representants de la comunitat educativa i participants de l'EDhack Raval: Com estem hackejant l'educació al Raval?

- Vanessa Cayuela (Coordinadora de d’ entitat social i facilitadora de l’EDhack Raval) 

- Edgar Iglesias (Professor i investigador i mentor de l’EDhack Raval) 

- Jaume Fontal (Director de tecnologia a Softonic i facilitador de l’EDhack Raval) 

- Anna Perez (Mestra i facilitadora de l’EDhack Raval)  

- Aurelio Ruiz (membre d’AMPA i participant de l’EDhack Raval)

- Héctor Gardó (cap del Projecte EDhack a la Fundació Jaume Bofill)

  • Expositor de projectes (Marketplace). 

 

EDhack Raval: Retorn Comunitari
a
CCCB: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Equip

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar