EDhack
ObertL’EDhack és un espai cívic on generar idees i projectes des de la col·laboració. En un EDhack, les persones que hi participen complementen experteses per trobar solucions i superar reptes educatius en un sentit ampli (feminismes, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, cultura, etc.). És un laboratori educatiu comunitari de cocreació.
El model EDhack, basat en el format hackató, aporta molts avantatges per a la millora de l’educació:
- El seu format intensiu i vibrant, amb l’organització d’un esdeveniment immersiu de 2 dies, accelera la creativitat col·lectiva.
- A l’estar basat en la cultura oberta, l’EDhack suposa un autèntic canvi de paradigma, passant d’un model tancat i privat d’innovació educativa a un de socialment construït.
- La seva principal força és l'aprenentatge i la col·laboració entre persones per generar valor a la pròpia comunitat que l’impulsa.
- Té la capacitat d’atraure nou talent compromès, aglutinant persones de perfils molt diversos.
- Compta amb el suport de mentors que acompanyen als equips en els processos de creació de solucions tot oferint les seves experiències, recursos i contactes.
- La metodologia EDhack està orientada a resultats, basada en una filosofia de treball àgil i manipulatiu, específicament pensada per donar respostes concretes i reals en un territori específic.
Consideres que al teu municipi hi ha reptes educatius que cal afrontar-los des d’una nova mirada? Vols afrontar-los d’una manera disruptiva i valenta? A partir de la metodologia i experiència de l’EDhack, és possible!
A la web del projecte trobaràs les eines, els recursos i referències per saber-ne més. Podràs donar el pas per organitzarun EDhack al teu municipi o bé tafanejar els propers EDhacks al territori i participar.
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
Edhack Mataró
Edhack Mataró
Un EDhack és un laboratori comunitari de transformació social, una font de canvi que promou noves aliances entre persones i entitats de la comunitat. És l'inici de...
20/10/2023 17:00h - 21:00h
Escola GEM, Carrer Àvila 9-43, 08304 Mataró
Més informació -
T’atreveixes a hackejar l’educació des dels carrers?
T’atreveixes a hackejar l’educació des dels carrers?
→ L'ajuntament de Reus (22-23 d’octubre de 2021) impulsarà la seva pròpia hackató cívica per generar noves solucions a reptes de la comunitat.
22/10/2021 17:00h - 20:00h
Carrer Ample, 75, 43202 Reus, Tarragona
Més informació -
El moviment EDhacker segueix creixent: Després del Raval, anem a Girona!
El moviment EDhacker segueix creixent: Després del Raval, anem a...
Donar resposta als reptes educatius és una responsabilitat de tots i totes. Amb aquest propòsit, va néixer el projecte EDhack. Aquest esperit s’encomana, i així...
22/03/2019 16:00h - 20:00h
Centre Cultural La Mercè
Més informació -
EDhack Girona: t'atreveixes a hackejar la connexió entre educació i cultura?
EDhack Girona: t'atreveixes a hackejar la connexió entre educació...
Sempre has volgut desenvolupar un projecte educatiu/cultural i no has trobat el context? Vols aprendre un mètode d’innovació àgil basat en l’acció? T’agradaria...
22/03/2019 16:00h - 20:00h
Centre Cultural la Mercè
Més informació -
Prototipatge per a fer reals les idees més transformadores
Prototipatge per a fer reals les idees més transformadores
Seguim escalfant motors abans de la hackató del 22 i 23 de març. La setmana passada vam aprendre a ser més creatius, i ara, toca fer tangibles les idees. Tant si vas...
07/03/2019 17:00h - 19:00h
Estació Jove de Girona
Més informació -
EDhack Raval: Retorn Comunitari
EDhack Raval: Retorn Comunitari
El proper dimarts 19 de juny a les 18h, a l’auditori del CCCB, tindrà lloc el retorn comunitari, en format #demoday, dels projectes finalistes de l’EDhack...
19/06/2018 16:00h - 16:00h
CCCB: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Més informació
Notícies
Estigues informat
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Héctor Gardó
Director d'Equitat Digital
Director d’Equitat Digital Formació Soc doctor en Ciències de l’Educació (URL) i llicenciat en Ciències Polítiques (UAB). A més, tinc un màster en Gestió Pública (UPF) i un màster en professorat (VIU). També m’he format en recerca aplicada al MIT Media Lab i Harvard (HGSE). Recentment, he g…
Veure’n més
-
Pep Marés
Promotor del projecte EDhack
Formació Llicenciat en Història per la Universitat de Girona i màster en Gestió i Comunicació Cultural per la Universitat de Barcelona, obté el grau d’especialització en Responsabilitat Social (Observatorio RSC). Experiència Amb més de 15 anys d’experiència en la gestió cultural, la seva trajec…
Veure’n més