acte_seminariweb.jpg
11/02/2016
17:00h - 18:00h

L’educació com un bé comú

Acte no celebrat per problemes tècnics. Us informarem de la nova data pròximament. Disculpeu les molèsties.

 

Diversos informes mundials, entre els quals el de la UNESCO (2015): Repensar l’educació. Vers un bé comú mundial?, subratllen la necessitat de considerar l’educació com un “bé comú”: un bé, d’origen públic o privat, “caracteritzat per una destinació vinculant i necessària per a la realització dels drets fonaments de les persones”, tal com es diu en l’informe esmentat.

Aquesta visió va més enllà de la tradicional dicotomia “públic/privat” amb què estem acostumats a veure l’educació al nostre país (i a altres). I suposa adoptar un punt de vista en què es té en compte “la dimensió col·lectiva de l’educació com una empresa social compartida: responsabilitat compartida i compromís amb la solidaritat” (Informe UNESCO).

A Catalunya fa anys que intentem superar la dicotomia públic-privat. Ara el concepte de l’educació entesa com un “bé comú” referma aquesta línia de pensament i en matisa alguns aspectes.

Per això, en el proper webinar volem tractar la visió de l’educació dels principals partits polítics catalans, per tal de poder reflexionar sobre les actuacions del nou govern de la Generalitat.

En concret, en aquest webinar o seminari en línia volem preguntar als polítics:

  • Quina visió tenen de l’educació des del punt de vista de bé públic, bé privat o bé comú?
  • Com concretarien aquesta visió en el nostre sistema educatiu?: un sistema educatiu d’escolarització universal, uns espais educatius no formals cada vegada més amplis, una societat educadora  potser poc implicada en l’educació...
  • Quines línies de política educativa proposen per a l’educació catalana? I com concretarien la proposta de la UNESCO per tal que l’educació sigui un bé comú?
  • Quin paper reserven a cada un dels principals agents de l’oferta educativa actual: administració pública, centres concertats, centres privats...?
  • Quines mesures de caràcter immediat proposarien per a la millora de l’educació?

La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït per Ismael Peña-López, professor de la Universitat Oberta de Catalunya, i els següents representants de formacions polítiques catalanes:

- Ana del Frago, Partit dels Socialistes de Catalunya

- Blai Gasol, Esquerra Republicana de Catalunya

- Jordi Roig, Actualment és president de la Sectorial d'Ensenyament de Convergència Democràtica de Catalunya i director de l'Organisme Autònom - Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

- Sonia Sierra, Ciutadans

Àlex Rosa, Candidatura d’Unitat Popular

- Fernando Sánchez, Partit Popular de Catalunya (en substitució de Mª José García)

- Marc Vidal, Catalunya Sí Que es Pot

El seminari web té prevista una durada aproximada de 60' i tindrà lloc en obert i l'accés al mateix serà gratuït. Tan sols necessiteu connectar-vos amb qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.

Amb la col·laboració de: Neus Lorenzo, Inspectora d'Educació al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i experta en Transmedia, i Joan Badia, catedràtic de Llengua i literatura catalana d'ensenyament secundari.

Per seguir aquest seminari web en directe, dirigiu-vos aquí.

Material relacionat:

Estudi de transmedia #EdXatJBF a #debatseducacio (storify)

 

Equip

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar