Oblida’t d’un acte en el que només t’expliquen, aquesta jornada serà dinàmica i vibrant. Tindrem preguntes d’infants que haurem de respondre, marcarem prioritats per als horaris escolars i expressarem neguits, dubtes i adhesions a les mesures que es proposen a Educació a l’hora. Amb dinàmiques de les de sempre i de les més noves, us demanarem l’opinió i debatrem entre tots com dur a terme un canvi en els horaris escolars per una educació equitativa i integral.
La Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica proposem uns nous horaris escolars que garanteixin una educació plena i integral per a tots els infants i joves i que tinguin en compte els ritmes vitals a cada edat i el seu benestar.
- Que ajudin les famílies a organitzar-se millor els horaris.
- Que es posin al servei dels objectius d’ensenyament-aprenentatge del centre educatiu, més flexibles i diversificats.
- Que permetin treballar millor als docents, educadors i educadores i col·laborar entre ells.
- Que permetin generar entorns d’aprenentatge rics i motivadors, aprofitant els recursos del barri i del municipi, tot treballant en xarxa i coordinadament amb les escoles i els instituts.
Com podem fer possibles uns horaris que compleixin aquests requisits? La legislació i normatives actuals, els permeten? Quins avantatges tenen per a les famílies de l’alumnat, els docents, els centres i els municipis? Què es necessita per poder fer canvis en els horaris? Hi ha centres que ja n’han fet? Com ho han fet? Què busquen amb els nous horaris? Quins resultats estan obtenint?
En aquest acte comptarem amb l’Elena Sintes, cap del projecte Educació a l’hora, Fundació Jaume Bofill i en Jaume Aguilar de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya-FMRPC que ens explicaran la proposta.
En Ricard Aymerich, mestre i psicòleg, membre del Consell Escolar de Catalunya i de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Francina Martí, presidenta de l'associació de mestres Rosa Sensat, moderaran converses amb:
Conduirà l’acte la Júlia Betrian. L’inauguraran la Pilar Gargallo de la FMRPC i l’Ismael Palacín de la Fundació Jaume Bofill i Marinva ens ajudarà a passar-nos-ho bé durant la jornada.
No hi pots faltar, volem debatre-la amb tu i saber la teva opinió, t’hi esperem!
Dimecres, 23 d’octubre, de 9 h a 14 h a la Sala Teatre del CCCB, C/Montalegre, 5 de Barcelona.
L’accés a l’acte és lliure i gratuït, amb inscripció prèvia. El debat es podrà seguir en directe per streaming i també via Twitter amb el hashtag #EducacioAlhora