Recull de les experiències guanyadores i presentades en el Simpòsium Internacional "La innovació educativa contra les desigualtats"

 

Amb motiu de la Conferència Internacional “La innovació educativa contra les desigualtats” del passat 28 d’abril de 2016, vàrem iniciar un treball de fons sobre com fer de la innovació educativa una palanca de canvi en els centres d’entorns més desfavorits. En aquest sentit, ens vàrem proposar trobar agents del món educatiu que estiguessin col·laborant en la millora de l’educació en entorns d’alta complexitat. 

Aquesta proposta es va materialitzar obrint una col·laboració amb centres i entitats catalanes per crear una col·lecció de noves pràctiques, que ajudin a identificar els obstacles amb què es troben i com superar-los, descobrir entre tots i totes com millorar les condicions que afavoreixin la superació de les desigualtats en entorns d’alta complexitat.

En aquesta crida feta pel Simpòsium Internacional hem obtingut un breu repositori d’alternatives des d’una perspectiva pràctica, fórmules d’innovació, que apunten cap a la millora de la qualitat educativa i permeten avançar cap a nous reptes de futur, a l’alumnat més desfavorit per diferents realitats socials. Aquestes experiències, finalment, ens han permès visualitzar en el territori, idees i iniciatives que ens han ajudat a explorar el potencial de la innovació per a superar les desigualtats educatives

De les experiències que ens han fet arribar diversos centres i entitats explicant-nos la seva experiència innovadora en un centre amb un entorn i condicions d’alta complexitat, es va fer una tria per un conjunt d’experts en pedagogies innovadores per tal que triessin  una experiència a presentar en directe durant la pròpia conferència internacional. 

L’experiència triada com a guanyadora va ser “Prosperem Junts” de l’Escola Mercè Rodoreda de Barcelona. En aquest vídeo podeu veure la presentació del projecte per part de la seva directora Àngels Cadena.

Criteris de participació: Més informació aquí (crida tancada)

Les experiències presentades a la crida a la participació i la valoració final es detallen a continuació.

 Experiència guanyadora

Experiències seleccionades finalistes

Altres experiències presentades

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar