El Simposi sobre Canvi Educatiu demana personalitzar l’aprenentatge i reformular avaluació, formació, capacitació de docents i organització

Els passats 23 i 24 de novembre Escola Nova 21 va organitzar, juntament amb la UNESCO i l’OCDE, un simposi que ha contribuït a fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Els participants del Simposi sobre Canvi Educatiu han coincidit en la necessitat d’unir esforços d’escoles, grups de recerca, xarxes i administració educativa cap a un sistema educatiu avançat. Al llarg de dos dies, 400 persones (mestres, investigadors de 8 universitats, i membres d’administracions educatives) han debatut sobre un propòsit educatiu enfocat a desenvolupar competències per a la vida en un món canviant, unes pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement de com aprenem, i una avaluació i una organització al servei d’aquesta formació integral. 

A més de panells on han debatut representants internacionals amb acadèmics, responsables escolars, i personalitats locals com l’exconseller Del Pozo i l’exregidora Marina Subirats, el simposi ha tingut dotze grups de treball focalitzats en propòsit, pràctiques, avaluació i organització, els quatre eixos del marc d’escola avançada, que han permès connectar el treball d’investigadors amb el d’escoles participants del programa. 

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha fet la cloenda del simposi i ha rebut les conclusions del treball dels dos dies de mans del director d’Escola Nova 21, Eduard Vallory, que ha fet notar els impediments que frenen el canvi i que s’han de poder superar, i que ha ofert seguir treballant conjuntament amb escoles i administracions educatives per fer possible el canvi educatiu. El dia abans, el conseller Raül Romeva i l’exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, van demanar que el propòsit de l’educació tingui en compte els reptes globals que han de permetre formar ciutadans lliures i responsables. 

Si vols més informació i seguir l’actualitat del programa, visita el web Escola Nova 21, visita la pàgina de vídeos relacionats amb el programa http://www.escolanova21.cat/videos/ , subscriu-te al butlletí, i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21.

 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar