10 palanques del canvi: Reptes de l’educació a Catalunya. Anuari 2018 - Jordi Riera

  • Data 26/06/2019

Catalunya afronta actualment tot un seguit de reptes educatius de gran rellevància, com són l’abandonament educatiu prematur, la segregació escolar i les desigualtats educatives, com garantir l’aprenentatge per competències, com impulsar el desenvolupament professional del professorat o com consolidar un marc d’innovació educativa de qualitat i obert a tothom.

Cap d’aquests reptes és nou. Hi ha un ampli consens científic, polític i social que cal afrontar-los i resoldre’ls amb urgència. Però no han estat abordats de forma sistemàtica, decidida i amb prou recursos per la política educativa.

 Jordi Riera, Catedràtic d’Educació de la URL (Blanquerna) i director de l’Anuari 2018 de la Fundació Jaume Bofill, presenta les 10 palanques incloses en l’Anuari per encarar aquests reptes, a tres nivells:

  • Aula: avaluació formativa i per competències; tecnologies digitals i educació.
  • Organització escolar: orientació acadèmica i professional; transicions educatives; l’escola com a motor de transformació; participació familiar a l’escola.
  • Sistema educatiu: l’atenció als centres desafavorits; xarxes educatives; la formació del professorat novell; recerca educativa per a les escoles

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar