Francesc Balagué ens explica a través del portal htttp://www.femeducacio.org que impulsa la @FundacioBofill el model de finançament i de recompenses a definir en un projecte de micromecenatge.
La quantitat de diners a demanar és una decisió molt important. Per una banda, s’ha de correspondre amb les necessitats reals del projecte i ser molt clars i transparents en la forma com es gastaran aquests diners. Per l’altra, quan més baixa sigui, més fàcil serà assolir l’objectiu econòmic de la campanya.
En aquest objectiu econòmic hi hem de tenir en compte les recompenses; que serà una part de despesa a considerar i que ens podria fer desequilibrar tot el projecte. Les recompenses són fonamentals per captar l’interès dels mecenes, i per tant han de ser valuoses, atractives i interessants. Caldrà analitzar molt bé el cost–benefici de cadascuna d’elles, per exemple fent un full de càlcul per arribar a trobar el preu just i maximitzar els beneficis nets de tota la campanya.
Una campanya de micromecenatge es un procés molt intens i es recomana no deixar res a l’atzar. És important planificar amb el màxim de detall totes les fases, des de la pròpia preparació o pre-campanya, els 40 dies de campanya inicial, els 40 següents, i tota la fase post-campanya: entrega de recompenses i inici del desenvolupament del projecte.
Recordeu que és un procés molt intens i que el millor és afrontar-ho en equip amb les tasques ben organitzades. Però és molt gratificant i val la pena.
femeducacio@fbofill.cat #femeducacio