Els títols acadèmics són decisius a l’hora de trobar feina?

  • Data 09/12/2015

Síntesi de l' #aulabofill "Els títols acadèmics són decisius a l'hora de trobar feina?"

Intervenen: Òscar Valiente, professor a la Universitat de Glasgow, membre del Robert Owen Centre for Educational Change i coordinador de la recerca "Els reptes en matèria de competències de la població adulta. Una comparativa a partir de les dades PIAAC"; Maria Caprile, sociòloga i directora de recerca a NOTUS; Marta Masagué i Arboler, responsable Xarxa d'Agents d'Inserció laboral del Servei d'Ocupació de Catalunya; i Josep M. Piqué, president Executiu de La Salle Technova Barcelona, President de la XPCAT ( Xarxa de Parcs Cientifics i Tecnologics de Catalunya) i VicePresident de la IASP ( International Association of Science Parks).

Modera Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Quines competències ens demanarà la societat de demà? Com influeixen les competències en la nostra posició en el mercat laboral? Com influeix el nivell de competències en la probabilitat d’estar a l’atur? Quin paper juga l’educació en la determinació dels salaris? Les competències són causa de la discriminació de gènere al mercat de treball? Fins a quin punt la formació continua és realment efectiva? Qui accedeix a la formació al llarg de la vida? Com les polítiques públiques poden garantir que els joves assoleixin les competències que requereix el mercat laboral i la vida adulta? Hi ha velles i noves desigualtats? Afecta la sobreeducació a tots els grups socials per igual? Quin paper juga el capital sociocultural de les famílies en la d’estar sobreeducat? És efectiva l’educació postobligatòria a l’hora de garantir les competències pel desenvolupament econòmic i social del país? I en comparació a altres països?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar