Motivar l’aprenentatge des del joc: ludificació lliure o disseny de pensament reflexiu? (seminari web)

  • Data 11/11/2016

En aquest webinar de #debatseducació explorem els principis de la ludificació i l’aprenentatge des de l’acció i el joc, i coneixerem exemples d’escoles i educadors que els apliquen a les aules per promoure l’empatia, l’autonomia i la reflexió. 

Aquest webinar virtual és continuïtat de la trobada amb el professor Ross Flatt als Debats d'Educacio del 18/04/2016 Revolucionar l’escola des del Design Thinking i el Joc.

Algunes preguntes que pretenem debatre són les següents:

-Què pot aportar a l’escola el joc i la ludificació (Gamification)?

-Com podem aplicar a l’aula els processos d’aprenentatge des de l’acció (Learning by Doing) i el gaudi?

-Quins principis educatius defineixen l’Aprenentatge Basat en el Disseny de Jocs?

-Quines experiències de joc ajuden a crear empatia, autonomia i reflexió entre l’alumnat?

-Com s’integra l’error i la reiteració del dubte en el joc escolar?

-Quina relació hi ha entre la emoció i la reflexió en el pensament de disseny reflexiu (Design Thinking)?

La Fundació Jaume Bofill  i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Neus Lorenzo (@NewsNeus), que compta amb la participació dels següents experts en l'àmbit de la ludificació:

-Òscar de Paula (@Odepaula80): Professor i coordinador TAC de FEDAC-Montcada. Treballa amb la ludificació com a metodologia d'aprenentatge per portar tota una dinàmica de classe.

-Imma Marín (@immamarin): Fundadora i Directora de Marinva. Experta en l'aplicació del joc a processos educatius i de formació.

-Oriol Ripoll (@oriolripoll): Especialista i autor de jocs per a projectes educatius, i professor de creació de jocs a Enti, el grau de videojocs de la Universitat de Barcelona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar