En aquest webinar de #debatseducació explorem els principis de la ludificació i l’aprenentatge des de l’acció i el joc, i coneixerem exemples d’escoles i educadors que els apliquen a les aules per promoure l’empatia, l’autonomia i la reflexió.
Aquest webinar virtual és continuïtat de la trobada amb el professor Ross Flatt als Debats d'Educacio del 18/04/2016 Revolucionar l’escola des del Design Thinking i el Joc.
Algunes preguntes que pretenem debatre són les següents:
-Què pot aportar a l’escola el joc i la ludificació (Gamification)?
-Com podem aplicar a l’aula els processos d’aprenentatge des de l’acció (Learning by Doing) i el gaudi?
-Quins principis educatius defineixen l’Aprenentatge Basat en el Disseny de Jocs?
-Quines experiències de joc ajuden a crear empatia, autonomia i reflexió entre l’alumnat?
-Com s’integra l’error i la reiteració del dubte en el joc escolar?
-Quina relació hi ha entre la emoció i la reflexió en el pensament de disseny reflexiu (Design Thinking)?
La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Neus Lorenzo (@NewsNeus), que compta amb la participació dels següents experts en l'àmbit de la ludificació:
-Òscar de Paula (@Odepaula80): Professor i coordinador TAC de FEDAC-Montcada. Treballa amb la ludificació com a metodologia d'aprenentatge per portar tota una dinàmica de classe.
-Imma Marín (@immamarin): Fundadora i Directora de Marinva. Experta en l'aplicació del joc a processos educatius i de formació.
-Oriol Ripoll (@oriolripoll): Especialista i autor de jocs per a projectes educatius, i professor de creació de jocs a Enti, el grau de videojocs de la Universitat de Barcelona.