Francesc Balagué ens explica a través del portal http://www.femeducacio.org que impulsa la @FundacioBofill la justificació i el context que ens han portat a impulsar un projecte de micromecenatge educatiu.
La plataforma www.femeducacio.org obre una crida per seleccionar un màxim de 20 iniciatives que responguin als principals reptes de l’educació i que beneficiïn al màxim possible d’infants i joves.
Aquest vídeo forma part d'una col·lecció de 5 vídeos tutorials de suport i acompanyament als emprenedors educatius que desenvoluparan projectes innovadors amb l'objectiu de millorar l'educació a través del portal www.femeducacio.org que impulsa la Fundació Jaume Bofill.
Cada cop és més ampli el nom d'emprenedors i moviments que estan generant nous models i projectes dirigits a millorar l’educació per adaptar-la a les necessitats i reptes de la societat del coneixement. La manca de suports al procés de definició i implementació de noves propostes sovint redueix la seva capacitat de millora a l'entorn més proper on s’implementin.
En el moment actual de transformació del sistema educatiu que estem vivint, creiem que és clau donar visibilitat, suport i acompanyament als emprenedors educatius en la generació de propostes innovadores. Al mateix temps volem afavorir i enfortir el vincle entre aquests emprenedors i activistes amb una comunitat que cada cop es mostra més compromesa amb l’educació del país. És en aquest sentit que neix la plataforma de micromenecantge Fem Educació, un altaveu de solucions i iniciatives orientades a la millora i transformació educativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb la Fundació Goteo. L’objectiu últim és fer emergir i promoure idees i projectes que responguin als actuals reptes de l’educació del país i que requereixin del recolzament de la ciutadania per la seva implementació. I això només ho podem fer amb els protagonistes de l’educació, que són els veritables motors de canvi.