Síntesi de la sessió 'Agrupaments a les aules: millors aprenentatges per a tothom' en el marc de la 'Jornada 'QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ? Agrupaments a l’aula i tutorització individual: serveixen per millorar els aprenentatges de l’alumnat?' organitzada el 25 de novembre de 2015 conjuntament entre Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill.
En el vídeo intervenen: Robert Slavin, Gerard Ferrer-Esteban, César Coll, Jordi Serarols, Marta Buenaventura i Josep Menéndez.
Atesa l’evidència aportada per l’informe de Gerard Ferrer-Esteban sobre “Quines estratègies d'agrupament milloren els resultats de l'alumnat?”, així com l' experiència i coneixement sobre l’estat de la qüestió i la realitat educativa a Catalunya dels i les participants, la sessió planteja:
- Quina o quines estratègies d’agrupament de l’alumnat cal promoure i per què pels diferents nivells educatius?
- Quines actuacions de tipus curricular, organitzatiu i de funcionament en els centres educatius considereu són necessàries perquè les estratègies d’agrupament de l’alumnat contribueixin a la millora dels resultats de tot l’alumnat?
Ponència inicial: Gerard Ferrer-Esteban, recercador de la Fundació Agnelli (Itàlia) i del Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives (Universitat de Barcelona)
Conductor: César Coll (Universitat de Barcelona)
Participants a la sessió de debat:
- Robert E. Slavin (Center for Research and Reform in Education, Johns Hopkins University)
- Jordi Serarols (Inspector d'educació)
- Marta Buenaventura (Coordinació pedagògica i Servei d'orientació de l'Institut Anna Gironella de Mundet)
- Josep Menéndez (Director adjunt de la Fundació Jesuïtes Educació)
A Twitter: @FundacioBofill @Ivalua_Cat #EduEvidències.