Acabar amb l’abandonament escolar

A Catalunya tenim un índex d’abandonament escolar del 14% que ens situa entre els països amb més joves poc qualificats i sense estudis postobligatoris. En les últimes dècades s’ha pogut observar una millora, però continua sent insuficient per complir amb l’objectiu europeu del 9% marcat pel 2030. La reducció de l’abandonament escolar és una necessitat de país i cal prioritzar urgentment recursos i mesures per impulsar aquesta tendència, construint un sistema educatiu més robust, equitatiu i de qualitat.

És urgent que el Pla de Xoc contra l’abandonament escolar, acordat per una àmplia majoria del Parlament de Catalunya, es faci efectiu i incorpori noves mesures específiques per obtenir resultats allà on més falta fan.

Abandonament Escolar Prematur per sota el 9%

La legislatura de l’educació: reptes i propostes per millorar l’equitat educativa” proposa destinar recursos i personal cap als centres que concentren més vulnerabilitat social i alts nivells d’abandonament escolar, amb plans d’acompanyament en la transició cap a l’educació postobligatòria i més personal d’atenció educativa no docent. També planteja un programa de beques de continuïtat que cobreixi 106.000 alumnes de 3r d’ESO a 2n de postobligatòria en risc de pobresa i exclusió social i recupera la necessitat d’aprovar un nou decret d’orientació, amb plans individualitzats i acompanyament en tots els centres de secundària i fins a la postobligatòria. El document assenyala que hi ha una elevada concentració de joves que no continua cap a l’educació postobligatòria en una quarta part de centres educatius, per això destaca que reduir la segregació és igualment indispensable per acabar amb l’abandonament escolar. També és necessària una planificació i ampliació de l’oferta d’educació postobligatòria per assegurar que cap jove es quedi sense estudiar per manca de places adequades. Finalment, també suggereix donar suport als ajuntaments en les seves mesures contra l’abandonament escolar prematur, per abordar el problema també des de l’àmbit local.

En aquest recull de publicacions hi trobareu articles relacionats per obtenir més informació sobre l'abandonament escolar. Consulteu-les i compartiu-les!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar